몽골 밀가루 타입과 용도Монгол гурилын хэв шинж болон хэрэглээний зориулалт

Posted by kopia_mongolia
2016. 3. 22. 14:57 몽골 news/몽골 정보

안녕하세요 :-)

KOPIA 몽골센터 박정은 입니다.

 

몽골에 정착한지 6개월째, 몽골에서는 한국보다 더 다양한 밀가루를 보게 되었습니다.

처음에는 어떤 밀가루를 어떻게 이용해야 되는 지도 몰랐으며, type 45, 55, 75, 140 이라니....

 

강력분, 중력분, 박력분을 찾고싶은 사람들을 위해!!

 

직접!! 우리 센터의 막내 최도영 연수생이 노민백화점에서 조사를 하였습니다.


Сайн байна уу?

КОПИА МОНГОЛ ТӨВ -ийн Пак Жонг Өнь миний бие монголд ирээд 6 сар болохдоо Солонгост байдаггүй олон төрлийн гурил Монголд байдаг болохыг олж мэдсэн.

Анх ямар гурилыг хэрхэн юунд ашиглах ёстой болох, type 45,55,75,140 гэж юу болохыг ялгаж мэддэггүй байлаа.

Гурилыг хэрхэн ангилан авах тухай та бүхэнд зориулан манай төвийн судлаач Чой Ду Ён өөрийн биеээр Номин их дэлгүүрийг зорин судалгаа хийж үзсэн болно

 

 



Ангилал

Type 45

Type 55

Type 75

Type 140

Төрөл

Сул талдаа

 

Дунд+Хүчит

 

 

Ашиглалт

бялуу, жигнэмэг

 нарийн боов

талх

Тайлбар

 

 

Хэрэглээ бага

 



강력분 : 글루텐 함량 가장 높음(12~14%), 제빵용

중력분 : 강력분과 박력분의 중간, 국수&수제비&만두피 등 다목적용

박력분 : 글루텐 함량 가장 낮음, 바삭한 맛을 냄, 제과용

 

    * 글루텐 : 밀에 포함되어 있는 단백질, 빵 반죽의 점탄성(쫄깃함)에 영향을 줌.


<!--[if !supportLists]-->o    <!--[endif]-->Хүчит : цавуулагын хувь хамгийн өндөр 12-14% нарийн боов хийхэд нэн тохиромжтой.

<!--[if !supportLists]-->o    <!--[endif]-->Сул   : цавуулагын хувь хамгийн бага, шажигнасан амтыг гаргадаг.

<!--[if !supportLists]-->o    <!--[endif]-->Дунд : Дээрх хоёр төрлийн дундах. Бууз банш зэрэг олон зориулалттай.

*цавуулаг(gluten): гуриланд агуулагддаг уураг зуурмагын наалдамхай байдал



 

조사를 다녀 온 최도영 연수생

"한국과는 다른 몽골의 밀가루 분류 방법을 조사한 결과, 남은 4개월 동안 효율적인 쇼핑을 하고 맛있는 음식을 해 먹을 수 있을 것 같다."

라고 말했습니다. 다음에도 특별한 정보로 찾아 뵙겠습니다 :-)



Энэхүү судалгааг хийсэн Чой Ду Ён судлаач :

"Манай орны гурилтай харьцуулахад илүү олон төрөлтэй монгол гурилыг ялгаж сурах  талаар судалсаны дүнд цаашид Монголд байх 4 сарын хугацаандаа дэлгүүрээс илүү оновчтой зөв сонголт хийж чадахаар боллоо" хэмээн хэллээ. Дараагийн удаад илүү сонирхолтой онцгой мэдээлэлтэй ирэх болно. Баярлалаа.

 

태그:kopia, RDA, 농진청, 농촌진흥청, 몽골, 몽골센터, 코피아, 코피아 몽골센터, 농업기술개발, kopia몽골, kopia몽골센터, 몽골밀가루, 몽골밀가루타입, 몽골밀가루용도